18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gorąca Kiełbasiarnia Łódź - Magda Gessler gotuje soliankę w dawnym Imperium

WSK
fot. Andrzej Banas/Polskapresse
Gorąca Kiełbasiarnia - to nowa nazwa lokalu Imperium w Łodzi i kolejne miejsce, które odwiedziła Magda Gessler z programem "Kuchenne Rewolucje". - Ale nazwa Gorąca Kiełbasiarnia wcale nie oznacza, że serwujemy tutaj tylko kiełbasę. Mamy też pierogi, podroby i dania w sosie - mówi nam właściciel lokalu Mateusz Al Najar.

Gorąca Kiełbasiarnia mieści się przy ulicy Głowackiego w Łodzi. To tu przed wizytą Magdy Gessler działał bar o nazwie Imperium. - . Kusi smaczną, domową kuchnią i przyjazną atmosferą. Właściciel, chcąc zaoszczędzić, sam robi dostawy, gotuje, zmywa, sprząta oraz pilnuje formalności. Mimo że pracuje dużo, nie osiągnął sukcesu - czytamy w zapowiedzi najnowszego odcinka programu "Kuchenne rewolucje" (emisja w czwartek o godz. 21.30 na antenie TVN).

Imperium zamieniło się w Gorącą Kiełbasiarnię. – To nie oznacza, że serwujemy tylko kiełbasę, są też pierogi, podroby i dania w sosie. Naszym popisowym daniem na otwarcie była solianka, czyli "zupa nie zupa", której głównymi składnikami są boczek, słonina, ogórki, oliwki i kapary a także drugie popisowe danie kiełbasa biała w sosie – mówi Mateusz Alnajar, właściciel restauracji Gorąca Kiełbasiarnia.

Przyznaje, że Gorąca Kiełbasiarnia ma o wiele więcej klientów niż dawne Imperium. – Jesteśmy bardzo wdzięczni Magdzie Gessler. Było ciężko, ale spodziewaliśmy się tego.

Zobacz: Ararat Warszawa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Gorąca Kiełbasiarnia Łódź - Magda Gessler gotuje soliankę w dawnym Imperium - Gazeta Wrocławska

Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska