Gorąca Kiełbasiarnia mieści się przy ulicy Głowackiego w Łodzi. To tu przed wizytą Magdy Gessler działał bar o nazwie Imperium. - . Kusi smaczną, domową kuchnią i przyjazną atmosferą. Właściciel, chcąc zaoszczędzić, sam robi dostawy, gotuje, zmywa, sprząta oraz pilnuje formalności. Mimo że pracuje dużo, nie osiągnął sukcesu - czytamy w zapowiedzi najnowszego odcinka programu "Kuchenne rewolucje" (emisja w czwartek o godz. 21.30 na antenie TVN).
Imperium zamieniło się w Gorącą Kiełbasiarnię. – To nie oznacza, że serwujemy tylko kiełbasę, są też pierogi, podroby i dania w sosie. Naszym popisowym daniem na otwarcie była solianka, czyli "zupa nie zupa", której głównymi składnikami są boczek, słonina, ogórki, oliwki i kapary a także drugie popisowe danie kiełbasa biała w sosie – mówi Mateusz Alnajar, właściciel restauracji Gorąca Kiełbasiarnia.
Przyznaje, że Gorąca Kiełbasiarnia ma o wiele więcej klientów niż dawne Imperium. – Jesteśmy bardzo wdzięczni Magdzie Gessler. Było ciężko, ale spodziewaliśmy się tego.
Zobacz: Ararat Warszawa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?