Gorąca Kiełbasiarnia Łódź - Magda Gessler gotuje soliankę w...

Gorąca Kiełbasiarnia Łódź - Magda Gessler gotuje soliankę w dawnym Imperium

WSK

Gazeta Wrocławska

Aktualizacja:

Gazeta Wrocławska

Gorąca Kiełbasiarnia Łódź - Magda Gessler gotuje soliankę w dawnym Imperium
Gorąca Kiełbasiarnia Łódź - Magda Gessler gotuje soliankę w dawnym Imperium

©fot. Andrzej Banas/Polskapresse

Gorąca Kiełbasiarnia - to nowa nazwa lokalu Imperium w Łodzi i kolejne miejsce, które odwiedziła Magda Gessler z programem "Kuchenne Rewolucje". - Ale nazwa Gorąca Kiełbasiarnia wcale nie oznacza, że serwujemy tutaj tylko kiełbasę. Mamy też pierogi, podroby i dania w sosie - mówi nam właściciel lokalu Mateusz Al Najar.
Gorąca Kiełbasiarnia mieści się przy ulicy Głowackiego w Łodzi. To tu przed wizytą Magdy Gessler działał bar o nazwie Imperium. - . Kusi smaczną, domową kuchnią i przyjazną atmosferą. Właściciel, chcąc zaoszczędzić, sam robi dostawy, gotuje, zmywa, sprząta oraz pilnuje formalności. Mimo że pracuje dużo, nie osiągnął sukcesu - czytamy w zapowiedzi najnowszego odcinka programu "Kuchenne rewolucje" (emisja w czwartek o godz. 21.30 na antenie TVN).

Imperium zamieniło się w Gorącą Kiełbasiarnię. – To nie oznacza, że serwujemy tylko kiełbasę, są też pierogi, podroby i dania w sosie. Naszym popisowym daniem na otwarcie była solianka, czyli "zupa nie zupa", której głównymi składnikami są boczek, słonina, ogórki, oliwki i kapary a także drugie popisowe danie kiełbasa biała w sosie – mówi Mateusz Alnajar, właściciel restauracji Gorąca Kiełbasiarnia.


Przyznaje, że Gorąca Kiełbasiarnia ma o wiele więcej klientów niż dawne Imperium. – Jesteśmy bardzo wdzięczni Magdzie Gessler. Było ciężko, ale spodziewaliśmy się tego.

Zobacz: Ararat Warszawa

Komentarze

Dodajesz komentarz jako: Gość

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

Liczba znaków do wpisania:

zaloguj się

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

odradzam

a (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 5

Zachęcona programem Magdy Gessler zajrzałam tam wczoraj - tuż przez 20tą. Właśnie zamykano, przez szyby widzieliśmy wychodzący na zaplecze personel. Przy drzwiach tabliczka z godzinami otwarcia...rozwiń całość

Zachęcona programem Magdy Gessler zajrzałam tam wczoraj - tuż przez 20tą. Właśnie zamykano, przez szyby widzieliśmy wychodzący na zaplecze personel. Przy drzwiach tabliczka z godzinami otwarcia - do 21szej.
Wniosek - nie zachęcam i sama nie będę drugi raz próbować.zwiń

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Gastronomia i nie tylko

Jot; (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 1 / 3

"Właściciel, chcąc zaoszczędzić, sam robi dostawy, gotuje, zmywa, sprząta oraz pilnuje formalności. Mimo że pracuje dużo, nie osiągnął sukcesu - czytamy w zapowiedzi... "
Bo jak się robi wszystko,...rozwiń całość

"Właściciel, chcąc zaoszczędzić, sam robi dostawy, gotuje, zmywa, sprząta oraz pilnuje formalności. Mimo że pracuje dużo, nie osiągnął sukcesu - czytamy w zapowiedzi... "
Bo jak się robi wszystko, to niewiele wychodzi. Może by dał zarobić chociaż sprzątaczce? Nie wiem czy chciałbym jeść potrawy gotowane przez tę sama osobę tuż po sprzątaniu. Mam nadzieję, że nie w trakcie. zwiń

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

z łodzi

Zgłoś naruszenie treści / 1 / 1

http://www.expressilustrowany.pl/artykul/1031821,magda-gessler-w-restauracji-imperium-w-lodzi-kuchenne-rewolucje-goraca-kielbasiarnia,id,t.html

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Recenzja Gorącej Kiełabasiarni

One w Łodzi: onewlodzi.blogspot.com (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 4 / 3

Witam, dzisiejszą relację z nowej Gorącej Kiełabasiarni znajdziecie tutaj: http://onewlodzi.blogspot.com/2013/10/goraca-kiebasiarnia.html
Pozdrawiamy :)

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Jak widzę w telewizji jak ona sie obżera to mnie na wymioty zbiera.

Rajmund (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 1 / 6

b/k

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Solianka????

LEO (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 2 / 9

Ciekawe skad w dalekiej Rosji mieli kiedys oliwki?Oliwki w soliance to barbarzynstwo,a gessler to nie kucharka.


Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Oliwki jak najbardziej

soliankozerczyni (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 9 / 1

W takim razie w Rosji uprawiaja barbarzynstwo na masowa skale. Bylam w Petersburgu rok temu i podczas pobytu jadlam tam solianke na okraglo, bo ja uwielbiam, i za kazdym razem byly w niej oliwki,...rozwiń całość

W takim razie w Rosji uprawiaja barbarzynstwo na masowa skale. Bylam w Petersburgu rok temu i podczas pobytu jadlam tam solianke na okraglo, bo ja uwielbiam, i za kazdym razem byly w niej oliwki, wiec nie mow, jesli sie nie orientujeszzwiń


Autor komentarza nie dodał zdjęcia

To jedz do Niemiec tam też serwują soljankę !

Edgar (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 1 / 2

Niemiecka soljanka to zlewki zup z poprzedniego dnia wymieszane i zaprawione Chili.Geslerowa powinna spróbować !

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

A co to

wrc (gość)

Zgłoś naruszenie treści / 12 / 3

ma wspólnego z Wrocławiem?
Chyba, że odwołamy prezydenta, jak to kiedyś zrobili w Łodzi.

Najnowsze wiadomości

Zobacz więcej

Najczęściej czytane

Polecamy

Wideo