Menu Region

Gorąca Kiełbasiarnia Łódź - Magda Gessler gotuje soliankę w...

Gorąca Kiełbasiarnia Łódź - Magda Gessler gotuje soliankę w dawnym Imperium

Data dodania: Ostatnia aktualizacja:

Gazeta Wrocławska

WSK

9Komentarzy Prześlij Drukuj
Gorąca Kiełbasiarnia Łódź - Magda Gessler gotuje soliankę w dawnym Imperium Gorąca Kiełbasiarnia Łódź - Magda Gessler gotuje soliankę w dawnym Imperium

(© fot. Andrzej Banas/Polskapresse)

Gorąca Kiełbasiarnia - to nowa nazwa lokalu Imperium w Łodzi i kolejne miejsce, które odwiedziła Magda Gessler z programem "Kuchenne Rewolucje". - Ale nazwa Gorąca Kiełbasiarnia wcale nie oznacza, że serwujemy tutaj tylko kiełbasę. Mamy też pierogi, podroby i dania w sosie - mówi nam właściciel lokalu Mateusz Al Najar.
Gorąca Kiełbasiarnia mieści się przy ulicy Głowackiego w Łodzi. To tu przed wizytą Magdy Gessler działał bar o nazwie Imperium. - . Kusi smaczną, domową kuchnią i przyjazną atmosferą. Właściciel, chcąc zaoszczędzić, sam robi dostawy, gotuje, zmywa, sprząta oraz pilnuje formalności. Mimo że pracuje dużo, nie osiągnął sukcesu - czytamy w zapowiedzi najnowszego odcinka programu "Kuchenne rewolucje" (emisja w czwartek o godz. 21.30 na antenie TVN).

Imperium zamieniło się w Gorącą Kiełbasiarnię. – To nie oznacza, że serwujemy tylko kiełbasę, są też pierogi, podroby i dania w sosie. Naszym popisowym daniem na otwarcie była solianka, czyli "zupa nie zupa", której głównymi składnikami są boczek, słonina, ogórki, oliwki i kapary a także drugie popisowe danie kiełbasa biała w sosie – mówi Mateusz Alnajar, właściciel restauracji Gorąca Kiełbasiarnia.


Przyznaje, że Gorąca Kiełbasiarnia ma o wiele więcej klientów niż dawne Imperium. – Jesteśmy bardzo wdzięczni Magdzie Gessler. Było ciężko, ale spodziewaliśmy się tego.

Zobacz: Ararat Warszawa
Reklama
9

Komentarze

zwiń wszystkie wątki najnowsze najstarsze

Dodajesz jako: Gość

Ilość znaków do wpisania:

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

zaloguj się

odradzam

0 / -4

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

a (gość)  •

Zachęcona programem Magdy Gessler zajrzałam tam wczoraj - tuż przez 20tą. Właśnie zamykano, przez szyby widzieliśmy wychodzący na zaplecze personel. Przy drzwiach tabliczka z godzinami otwarcia - do 21szej.
Wniosek - nie zachęcam i sama nie będę drugi raz próbować.

odpowiedzi (0)

skomentuj

Gastronomia i nie tylko

+1 / -3

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Jot; (gość)  •

"Właściciel, chcąc zaoszczędzić, sam robi dostawy, gotuje, zmywa, sprząta oraz pilnuje formalności. Mimo że pracuje dużo, nie osiągnął sukcesu - czytamy w zapowiedzi... "
Bo jak się robi wszystko, to niewiele wychodzi. Może by dał zarobić chociaż sprzątaczce? Nie wiem czy chciałbym jeść potrawy gotowane przez tę sama osobę tuż po sprzątaniu. Mam nadzieję, że nie w trakcie.

odpowiedzi (0)

skomentuj

z łodzi

+1 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

 •

http://www.expressilustrowany.pl/artykul/1031821,magda-gessler-w-restauracji-imperium-w-lodzi-kuchenne-rewolucje-goraca-kielbasiarnia,id,t.html

odpowiedzi (0)

skomentuj

Recenzja Gorącej Kiełabasiarni

+4 / -3

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

One w Łodzi: onewlodzi.blogspot.com (gość)  •

Witam, dzisiejszą relację z nowej Gorącej Kiełabasiarni znajdziecie tutaj: http://onewlodzi.blogspot.com/2013/10/goraca-kiebasiarnia.html
Pozdrawiamy :)

odpowiedzi (0)

skomentuj

Jak widzę w telewizji jak ona sie obżera to mnie na wymioty zbiera.

+1 / -6

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Rajmund (gość)  •

b/k

odpowiedzi (0)

skomentuj

Solianka????

+2 / -9

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

LEO (gość)  •

Ciekawe skad w dalekiej Rosji mieli kiedys oliwki?Oliwki w soliance to barbarzynstwo,a gessler to nie kucharka.

skomentuj

Oliwki jak najbardziej

+9 / -1

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

soliankozerczyni (gość)  •

W takim razie w Rosji uprawiaja barbarzynstwo na masowa skale. Bylam w Petersburgu rok temu i podczas pobytu jadlam tam solianke na okraglo, bo ja uwielbiam, i za kazdym razem byly w niej oliwki, wiec nie mow, jesli sie nie orientujesz

odpowiedzi (0)

skomentuj

To jedz do Niemiec tam też serwują soljankę !

+1 / -2

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

Edgar (gość)  •

Niemiecka soljanka to zlewki zup z poprzedniego dnia wymieszane i zaprawione Chili.Geslerowa powinna spróbować !

odpowiedzi (0)

skomentuj

A co to

+12 / -3

Autor komentarza nie dodał zdjęcia

wrc (gość)  •

ma wspólnego z Wrocławiem?
Chyba, że odwołamy prezydenta, jak to kiedyś zrobili w Łodzi.

odpowiedzi (0)

skomentuj
Reklama
Reklama