Podwórko przy ul. Szewskiej zmienia się nie do poznania...

    Podwórko przy ul. Szewskiej zmienia się nie do poznania (ZDJĘCIA)

    Marcin Hołubowicz

    Gazeta Wrocławska

    Gazeta Wrocławska

    Podwórko przy ul. Szewskiej przechodzi remont
    1/9
    przejdź do galerii

    Podwórko przy ul. Szewskiej przechodzi remont ©Marcin Hołubowicz

    W wakacje ruszył remont na podwórku przy ul. Szewskiej, tuż przy bibliotece miejskiej. Remont jeszcze się nie zakończył, ale można już podziwiać efekty. Na podwórku powstały nowe chodniki, ławki i plac zbaw dla dzieci.
    Na środku podwórka zaprojektowano kolisty plac, na którym ma zostać ustawiona instalacja artystyczna „Aureola”. Plac przy budynku po zachodniej stronie podwórza ma służyć jako przestrzeń wystawiennicza dla galerii sztuki BWA.

    Remont podwórka przy ul. Szewskiej to tylko część tegorocznych planów Zarządu Zasobu Komunalnego. Z funduszy gminnych i środków ZZK wyremontowano już podwórza przy Cinciały - Miarki - Damrota- Wyszyńskiego, Daszyńskiego - Żeromskiego - Jedności Narodowej - Damrota - Miarki, a także podwórko przy ul. Jagiellończyka 10a. Kolejne prace obejmują podwórka przy
    Igielnej, Kotlarskiej i Nożowniczej. W planach jest jeszcze rewitalizacja podwórek przy ul. Przestrzennej - Tomaszowskiej.

    Czytaj także

      Komentarze (4)

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Jedno słowo cisnie się na usta

      Alicja (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 2 / 1

      KOSZMAR!

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      nie ma ławek z oparciami

      emeryt (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 4 / 2

      Nie widzę ławek z oparciami a szkoda. Widać, że projektowali młodzi dla młodych


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Idiota czy analfabeta?

      gosc (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 2

      "Remont jeszcze się nie zakończył, ale można już podziwiać efekty"


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      .

      Pseudonim

      Zgłoś naruszenie treści

      Nie rozumiem Pana(-i) obuzenia. Remont sie jeszcze nie skonczyl, ale wieksza czesc juz zostala wykonana. I ta wykonana czesc wlasnie mozna "podziwiac". Fajne, ze sie robi ten remont, bo te podworko...rozwiń całość

      Nie rozumiem Pana(-i) obuzenia. Remont sie jeszcze nie skonczyl, ale wieksza czesc juz zostala wykonana. I ta wykonana czesc wlasnie mozna "podziwiac". Fajne, ze sie robi ten remont, bo te podworko nie wygladalo najlepiej.zwiń

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      Polecamy

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama